Tre spørsmål med Jofrid før hun trer av

Jofrid Brennsæter går nå ut av SHE=Precious. Hun er en av grunnleggerne og har vært med i hele 7 år. Uten henne ville det ikke vært noe SHE=Precious. Fremover skal hun fullføre masteren sin før hun og ektemannen flytter til Vest-Afrika. Vi spurte henne tre spørsmål for å runde av hennes reise med oss.

1. Hva er du mest takknemlig for at vi har fått til?
Jeg syns det er utrolig flott at vi har bidratt til at 150 jenter har vært innom SHE=Precious sitt arbeid disse årene, og fått nye muligheter gjennom utdanning og nettverksbygging. Jeg er takknemlig for at jeg har fått være med på å bygge opp denne organisasjonen, som har vært årsak til at disse jentene har fått være med på det.
 
2. Hva har vært det mest utfordrene på denne SHE=Precious-reisen for deg?
Det har vært utrolig utfordrende å få så nær kjennskap til en av de virkelig store urettene i verden i dag – moderne (sex)-slaveri. Å bli kjent med jenter som har så brutale historier at man helst ikke har lyst til å vite om de, og å skjønne hvilken ondskap som finnes i verden. Da er det samtidig sterkt å se at det finnes muligheter for forandring og en alternativ fremtid.
 
3. Hva er dine ønsker for fremtiden for SHE=Precious?
SHE=Precious er i trygge hender, og jeg har store forventninger til arbeidet i organisasjonen fremover. Jeg ønsker at SHE=Precious skal fortsette å bidra til en bedre verden. Fortsette å følge opp de som allerede får stipend, og utvide til å inkludere mange fler, så varig forandring kan oppnås i livene deres, i lokalsamfunnene og i hele Nepal. Jeg drømmer om at SHE=Precious skal bidra til en verden uten menneskehandel og sex-slaveri.
 
Nå som Jofrid går ut av SHE=Precious, har vi fått inn nye hoder i styret. Kathrine Olsen Flåte og Eivind Flateland er nye, og Ellen Sofie Øgaard fortsetter. Du kan lese om disse her.
 
Vi ser frem til å bygge organisasjonen videre. Og vi ønsker Jofrid masse lykke til videre og er ekstremt takknemlige for alt hun har lagt ned.
 
(Bildet over er fra da vi som 19-åringer var fem måneder i Nepal og endte opp med å starte SHE=Precious.)

Comments are closed