Husbyggeprosjektet og landsbybesøk

I går dro vi hjem til landsbyen til to av jentene våre, som nå bor i et safe house i Katmandu. Bilen kunne ikke kjøre oss helt til landsbyen, så vi måtte gå et stykke. Vi gikk ned en kjempebratt og glatt sti ned fjellet. For de to jentene som er fra denne landsbyen var det null stress å ferdes her, mens vi andre sleit en god del mer. Hun ene holdt meg i hånda hele veien for at jeg ikke skulle falle, og godt var det. Da vi kom frem fikk vi både lokal, organisk te, dahl baht med kylling, kokt egg, agurk og varm buffelmelk. Jeg kjenner disse to jentene ganske godt og vet bakgrunnen deres, så det var stas å møte familien deres og se hvor de har vokst opp. Jeg tilbød meg å ta familiebilder for dem, som de senere skal få printet ut og rammet inn. Dette viste de stor begeistring for, siden dette ikke var noe de hadde fra før. Det ble en svært god dag, og vi fikk se svært mye fin natur.

I denne landsbyen er det 36 hushold og de fleste husene ble ødelagt av jordskjelvene. Vi skal være med å bygge opp husene til familiene til de to jentene. Jeg skulle gjerne sett at vi hjulpet flere her, men med begrensa midler må vi prioritere. I tillegg til disse skal vi være med å bygge opp husene til syv familier som bor andre steder. Vi samlet inn i underkant av 80.000 kr til husbygging etter jordskjelvet 25. april. Dette er ikke veldig mye når man skal bygge hus etter norsk målestokk, men det kan strekke langt i Nepal. De vi skal sponse husbyggingen til får en del midler fra myndighetene, og betaler noe selv. Så det vi bidrar med dekker kun 1/3 til 1/4 av husbyggekostnadene, men er til enorm hjelp for de familiene det gjelder – det er snakk om ganske fattige mennesker. Indira og Change Action Nepal (vår samarbeidsorganisasjon) jobber med å finne gode måter å bygge solide hus på som kan tilpasses kulturen og som best mulig tåler nye skjelv, og de jobber med å finne fagfolk som kan være med i byggeprosessen. Vi har ikke begynt å bygge ennå siden det har vært flere hundre etterskjelv og monsuntid, men regner med å komme igang i november. 

DSC_8591
Her ser du landsbyen.
DSC_8350
Moren til ei av jentene våre.
DSC_8418
Bøffel.
DSC_8410
Denne steinhaugen pleide å være et hus og vi skal bidra til å bygge det opp igjen.
DSC_8491
Dette huset er også helt ubeboelig og vi skal bidra til å bygge opp igjen.
DSC_8553
Bestefaren til ei av jentene våre. Han er 72 år gammel og jobber fortsatt dagen lang. Det finnes ikke noe pensjonsordning her.
DSC_8508
Tanta til ei av jentene våre.
DSC_8366
VI fikk selvfølgelig slike jalla skjerf her også, som nepalesere gir til folk for å vise dem respekt.
DSC_8465
Litt av utsikten fra landsbyen.
DSC_8786
Vi så utrolig mye fin natur på turen til og fra landsbyen.
DSC_8818
På vei inn til Katmandu.

DSC_8881

DSC_8885

 

1 Comment

  • Så bra at dere er der! Jeg blir grepet av glede at gode ting skjer! Må det lykkes omigjen og omigjen med at nedbrutte mennesker får nytt håp og en fremtid! Må Herren Gud velsigne dere videre!