Historien vår

Vi startet som et lokalt initiativ. Da Ellen Sofie Øgaard og Jofrid Brennsæter var 19 år i 2012, jobbet de som frivillige i et «safe house» for vanskeligstilte kvinner og barn i Nepal i ca 5 måneder. Her ble de svært inspirert av sjefen sin, Indira Ghale. Hun brukte all sin tid, alle sine ressurser og penger til å hjelpe andre mennesker.

Etter å ha sett hvordan hun levde livet sitt, jobbet med henne og hatt lange samtaler med henne nesten hver dag i flere måneder spurte de henne:

«Hva ville du gjort om penger ikke var noe problem?»

Indira svarte: «Da ville jeg hjulpet jenter ut av sex-industrien, gitt de skolegang så de kan forme sin egen fremtid og hjulpet de å bli kvitt traumene sine»

De begynte å snakke om løsninger og fant ut at skolegang i Nepal ikke koster all verdens i norsk standard. Ellen og Jofrid sendte mail hjem til venner og familie og spurte om de ville bidra med noen kroner i måneden. Det ville de. Indira fant jenter som ville ut av sex-industrien og inn på skolebenken og vi var i gang. 17 jenter begynte vi med. Yngste var bare 5 år.

Etter å ha sett hvordan det endret livene til disse jentene opprettet Ellen og Jofrid organisasjonen She=precious i Norge for å formalisere arbeidet, og Indira startet Change Action Nepal, og sammen jobber disse organisasjonene tett for å utføre arbeidet.

Galleriet

Se bildene fra våre besøk i Nepal.