Fun Park, kino, rulletrapper og ny grunnlov

Jentene i safe house har stort sett veldig mye lekser og trenger ettermiddagene og kveldene til å gjøre de. I tillegg varer skoleuka i Nepal fra søndag til fredag, så det bare er én dag med helg. Derfor har jeg ikke hatt mulighet til å finne på noe særlig sammen med de. Men sist helg hadde de langhelg – det var fri på fredag fordi det var en eller annen hindufestival, og på søndag og delvis mandag hadde noen av de som er imot den nye grunnloven erklært streik. Jentene hadde fri og det utnyttet vi!

På fredag tok jeg de med på kino. Vi så en nepalifilm, så jeg skjønte ikke noe særlig av det som ble sagt, men filmen var overraskende godt laget filmatisk sett – med tanke på at det var en nepalifilm – så det var litt gøy å se. Jentene koste seg. Det var kjempegøy å gå opp alle rulletrappene til kinoen – for det er noe de så absolutt ikke er vant med. De er tross alt vokst opp på landsbygda og for noen av de var det første gang i rulletrapp. Jeg vet ikke om det var de eller jeg som koste seg mest med dette.

Jeg spurte om det var et sted til i Katmandu de ville jeg skulle ta de med til. De ville til Fun Park. Så dit dro vi i går. Tusenfryd aka Nepalistyle. Det er fortsatt etterskjelv og jordskjelvfare her i landet, og jeg er veldig glad bakken ikke rista mens vi satt oppe i rustne karuseller. Hehe.. Men det gikk fint. Det var morsomt å se selv tenåringene kose seg i karusellene ment for små barn. De fikk også prøve seg på tråkkebåt, og for flere av jentene var dette første gang i noen slags båt og veldig stor stas. Jentene storkoste seg og var helt utslitte og takknemlig da vi dro hjem igjen.

Og selvsagt klarte vi syv stykk i tillegg til sjåfør i en bitteliten nepalitaxi. Det insisterte jentene på at gikk, så da gikk det. Null stress.

Nepal har ellers, som nevnt, endelig fått på plass en grunnlov – der landet er erklært sekulært. Det er en svært god nyhet og et mye bedre grunnlag for utvikling enn om det skulle vært en hindustat. Det er dog fortsatt streiker og politi og sivile som dreper hverandre ute i distriktene, i tillegg til hinduguruer selv i India som oppmuntrer til opprør. Jeg håper det roer seg ned etterhvert, men det ser ut til å ta tid.

Versjon 2

DSC_8914

DSC_8936

DSC_8962

DSC_9041

Comments are closed