Derfor driver vi SHE=Precious

Sentralt i Katmandu ligger en liten slum med ca. 150 innbyggere, hvor vi for tiden støtter utdanningen til ti jenter. I går var vi på besøk, og vi fikk noen møter som gjorde inntrykk.

Ajita er 18 år gammel og er snart ferdig med videregående, og hun har lyst til å studere mer. Hun har masse humør og stå-på-vilje, og har blant annet lært seg engelsk nesten på egenhånd. Familien hennes har veldig dårlig råd, så for noen år siden var hun nødt til å slutte på skolen fordi de ikke hadde råd til skolepenger, materiell og uniform. Indira har svært god kontakt med innbyggerne i denne slummen, og jobber hardt med å kartlegge behov og finne gode løsninger. Hun fikk nyss om situasjonen til Ajita, og nå får Ajita stipend gjennom SHE=Precious. Ajita sin drøm er å bli sosialarbeider, og jobbe for utdanning og utvikling i fattige områder i Nepal.

Binita er 15 år gammel og går på ungdomsskolen. Hun var tydelig ille berørt av å bli stilt opp for å snakke med oss, mens mora, broren, et par tanter og noen andre skuelystne naboer fulgte med fra naborommet og utgangsdøra. Hun trives godt på skolen og er spesielt glad i engelsk, og har lyst til å studere hotell management. Under hele samtalen satt mora og jobba febrilsk med noe vi ikke kunne se, og i det vi skulle gå kom hun og satte på oss ringer og armbånd. Så tok hun oss varmt i hendene og sa med lysende øyne: «Tusen, tusen takk for at dere hjelper slik at jeg kan sende dattera mi på skolen!»

Derfor driver vi SHE=Precious.

De fleste familiene i slummen sliter med å få hverdagen til å gå rundt, og mange av barna dropper tidlig ut av skolen for å begynne å tjene penger. For jentene er den enkleste og mest nærliggende inntektskilden prostitusjon, og det er nok av krefter som prøver å dra dem i den retningen. Noen av familiene ser ikke poenget med utdanning og vil heller at barna skal tjene penger med en gang, og det spiller ingen rolle hvordan de tjener pengene. Jentene vi møtte i går er ressurssterke, tøffe, vakre og ambisiøse. De har ønsker for fremtiden sin og for fremtiden til Nepal, og vi vil støtte dem slik at deres drømmer kan gå i oppfyllelse.

Hvorfor? Fordi vi kan, og fordi det fungerer.

Fordi hun er verdifull.

Comments are closed